Casa cu structura de lemn – Istorie si viitor

Casele prefabricate pe structura de lemn isi au originea in America inca din anii 1800. Un sistem adoptat cu succes de zeci de ani în occident ca o solutie rapida, ieftina și eficienta a cresterii economiei si cererii masive de locuinte din acea perioada.

Cu toate ca tehnologia s-a dezvoltat si diversificat foarte mult de-a lungul anilor, acest tip de constructie din lemn si-a pastrat cele trei criterii de bază : rapid, ieftin, eficient. Casele pe structura de lemn sunt imobile cu viteza mare de constructie putand fi gata la cheie în mai putin de 3 luni de la semnarea contractului. Aspectul modular al panourilor prefabricate de lemn este atat de eficient incat o astfel de constructie poate fi ridicată intr-un timp record de 2 zile pe o fundatie deja existenta.

Constructiile pe structura de lemn presupun costuri financiare cu minim 35% mai mici fata de o casa construita intr-un sistem conventional bazat pe tehnologie umeda (BCA, caramida, piatra). La contructia unei astfel de case se reduc si costurile pentru echipa de muncitori, deoarece spre deosebire de o casa clasica de zidarie necesita mai putini oameni la montare in functie de complexitate si arhitectura. Acest tip de imobile pe structura de lemn sunt atat de versatile incat exteriorul poate arata ca oricare alta constructie din piatra, caramida, beton sau lemn.

Fabricarea si constructia caselor pe structura de lemn se face dupa reglementari si tehnologii moderne de standard european obtinandu-se astfel o durata mare de viata a constructiei de peste 100 de ani. Casele au o rezistenta sporita la calamitati naturale ( elasticitatea lemnului oferind o rezistenta mai mare la cutremure) si protectie impotriva incendiilor si daunatorilor (lemul fiind tratat antiseptic si ignifug). O casa de lemn construita pe o suprafata identica cu una de caramida prezinta o suprafata utila cu 15-20 % mai mare datorita faptului ca peretii sunt mai ingusti. Acest aspect nu influenteaza deloc coeficientul de transfer termic care la o astfel de constructie este de 0.15W/m2, ceea ce presupune costuri cu mult mai mici pentru incalzire pe timp de iarna si racire pe timp de vara.

Toate acestea ne usureaza considerabil decizia in momentul hotararii solutiei constructive pentru casa dorita.

Din proiectele noastre

Casa Blaye

Casa Blaye

Casa din lemn construita de noi in muntii Pirinei in apropierea Principatului ...

Casa Blaye »
Casa Corina

Casa Corina

Casa de lemn inceputa in luna dec. 2013. Suprafata 100mp, compusa din: ...

Casa Corina »

Casa Chanel

Extindere casa familiala, construita in februarie-martie 2013 in Toulouse-Franta. Finisajul exterior este ...

Casa Chanel »
Casa Capo

Casa Capo

Casa pe structura de lemn montata in localitatea Le Fossat-Franta in octombrie ...

Casa Capo »