CAT DE REPEDE ITI CONSTRUIM CASA

Desigur te-ai intrebat cam cat timp dureaza productia si montajul unei case pe structura de lemn… O sa incerc in acest post sa iti dau toate informatiile de care ai nevoie.

timp02 In primul rand este calculat necesarul de lemn in momentul cand facem proiectul de executie. Daca nu este vorba de o structura din lemn mai deosebita, atipica, de regula avem in stoc lemnul necesar. In cazul in care casa cu structura din lemn pe care o doresti este un model mai special avem nevoie de aproximativ cinci-sase saptamani pentru procurarea materialului lemnos deoarece pe langa timpul necesar debitorii propriu-zise se adauga timpul necesar uscarii pana la umiditatea optima (12-15%). Din acest moment trecem la confectionarea propriu zisa a peretilor casei cu structura de lemn, treaba care o facem in aproximativ doua saptamani. Urmeaza montajul : ridicarea la rosu in cinci pana la sapte zile (am luat in calcul o casa medie de o suta de metri patrati), montarea geamurilor si a usilor – o zi, termoizolatia exterioara si finisajul sase – sapte zile. Finisajele interioare dureaza de regula intre doua si trei saptamani in functie de gradul lor de complexitate. Fundatia casei din lemn se face concomitent cu fabricarea peretilor. Daca facem un calcul simplu, ne rezulta un timp optim de aproximativ sase-sapte saptamani pentru cazul in care nu este necesara o comanda de lemn. In caz contrar termenul se prelungeste cu cel necesar pentru procurarea materialului lemnos.

Toti acesti timpi pot fii influentati de durata obtinerii autorizatiei de construire precum si de lucrarile noastre aflate in derulare.